Élelmiszeripari Mérnök szak - Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszereda

Aktualitások

Szakmai gyakorlat - Bertis húsfeldolgozó üzem
[2019-03-22]

A Sapientia EMTE Élelmiszeripari mérnöki szak III. éves hallgatói 2018. március 13-án szakmai kiránduláson vettek részt Dr. Molnos Éva és Dr. Gyenge László oktatók vezetésével a sepsiszentgyörgyi Bertis húsfeldolgozó és hústermék-gyártó vállalatnál, illetve az ugyancsak hozzá tartozó pékségben.

Az üzemlátogatás alkalmával a hallgatók számára alkalom nyílt megismerni környékünk egyik legismertebb és egyben legmodernebb feldolgozási eljárásokat alkalmazó húsfeldolgozó működését. A látogatás alkalmával a gyártás során alkalmazott technológiák megismerésében és az alkalmazott húsipari berendezések és gépek bemutatásában Gáspár Rodica mérnökasszony volt segítségünkre. A hallgatóknak a különböző részegységek bemutatását követően alkalmuk volt feltenni kérdéseiket a mérnöknőnek, aki hosszútávú szakmai tapasztalatának köszönhetően kimerítő válaszokkal szolgált.

A szakmai kirándulásunk alkalmával azt tapasztaltuk, hogy a vállalatnál dolgozók egy jól összeszokott közösséget alkotnak, mely minden sikeres vállalkozás egyik legfontosabb ismérve. A látogatásunk végén az üzem jóvoltából egy ebédre is meghívtak bennünket, ahol megkóstolhattuk a frissen készült termékeiket.

A szakmai kirándulás kezdeményezésében és megszervezésében nyújtott segítségéért külön köszönettel tartozunk Simon Juliánna hallgatónak, aki a nyári szakmai gyakorlat ideje alatt jó viszonyt alakított ki a munkatársakkal, és kérésére rövid ideig a vállakozáshoz tartozó kis pékség és cukrászműhely megtekintését is lehetővé tették a csoport számára.vissza