Élelmiszeripari Mérnök szak - Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszereda

Aktualitások

Felvételi ONLINE térben és DÍJMENTES beiratkozás
[2020-06-03]

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Kara a 2020/2021-es tanévben július 8 – 24. közötti időszakban történő felvételije az online térben fog zajlani, továbbá a jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel a jelentkezők mentesülnek a beiratkozási díj befizetésének terhe alól. 

A Csíkszeredai Karon 2020. július 8 – 24. közötti időszakban kerül sor a nyári felvételire online formában. Nagyon rövid idő alatt sikerült alkalmazkodni a járványhelyzethez, hiszen a teljes Karon ezekben a hónapokban zavartalanul működött az online oktatás, így a vezetőség úgy döntött, hogy az egyetemi képzésekre való beiratkozás is az online térbe költözik. A beiratkozási platform mobilkészüléken is könnyedén elérhető lesz, mely nagymértékben megkönnyíti a végzős középiskolás diákok jelentkezését.

Az idei éveben a Csíkszeredai Karon alapképzésen összesen 425 helyet hirdetünk, mesterképzésen 146 hely várja majd a jelentkezőket.

A járványügyi intézkedések miatt néhány szak esetében módosultak a felvételi követelmények. Az élelmiszeripari mérnök, román nyelv és irodalom – angol nyelv és irodalom, valamint a világ- és összehasonlító irodalom – angol nyelv és irodalom szakoknál is elmaradnak a felvételi vizsgák és 100 százalékban az érettségi vizsga átlaga fog számítani a bejutásnál. A fenntartható biotechnológiák mesterképzésen a korábbi írásbeli vizsgát felváltja a szóbeli vizsga, mely előre közölt tematika alapján fog történni. 

Két hete, ugyancsak a Tudomány íze! jegyében az online csatornákon (Facebook, Instagram) láthatóak a népszerűsítő anyagok, melyek segítségével a diákok találkozhatnak a Kar képzéskínálatával, illetve hasznos és aktuális információkról kaphatnak híreket.

A felvételizőknek menüpont alatt pedig elérhetőek a különböző szakok részletes leírása, felvételi kritériumok, felvételi tájékoztató, fontos időpontok, szükséges dokumentumok, melyek az iratkozáshoz kellenek.

A járvány miatt elmaradt nyílt napokat is igyekszünk pótolni, hiszen a minden évben megszervezett Légy egy napra Sapientiás! elnevezésű  rendezvény a tapasztalatok alapján nagy segítséget nyújtott a középiskolás diákoknak a továbbtanulás lehetőségeinek megismerésében, érdeklődési körük felmérésében. Az online lehetőségeket, csatornákat kihasználva igyekszünk majd kapcsolatba lépni a diákokkal.vissza